WSV HORIZON DONK vzw

 

27e Officiële Horizontocht - Herk-de-Stad

Volgende tocht op

18 november 2018


Voor onze officiële tocht kiest Horizon Donk steeds voor de richting Schulen.

De reden hiervoor is dat Schulen in deze regio het meest te bieden heeft voor de wandelaar, daarom trekken we met de lange afstand weer naar het Schulensbroek met zijn Schulens meer, het grootste binnenwater van Vlaanderen met zijn uitgestrekte gras- en weilanden, poelen en talrijke kleine landschapselementen, zoals knotwilgen, meidoorn- en sleedoornhagen die nestgelegenheid en voeding biedt aan heel wat diersoorten.

Het natuurgebied “Het Schulensbroek” is één van de grootste Vlaamse natuurreservaten met tal van aangelegde paden doorheen het Regionaal Landschap Haspengouw. Een prachtig stuk natuur dat iedere wandelaar jaar na jaar weet te bekoren en garant staat voor een prachtig wandelparcours.


De “kleine” afstanden komen niet aan al dit moois voorbij, maar laten we zeker niet op hun honger zitten. Zij vertrekken samen met de lange afstand langs een mooi onderhouden gazon in het vernieuwde stadspark “Olmenhof”. Tevens maken zij een passage door het arboretum “de Harlaz”, een beschermd landschap dat bestaat uit vijvers, bos, bomengroepen.Afstanden:

4 - 9 - 13 - 21km


Startlocatie:


Amandinacollege

Sint-Truidersteenweg

3540 Herk-de-Stad


Starten kan tussen 08u00 en 15u00